Nyhedsbrev - Oktober 2017

SMAG PÅ RÅVARER I VERDENSKLASSE

Uge 42 står for døren og dermed efterårsferien. Traditionen tro står Odsherred på den anden ende og byder på spændende begivenheder for både store og små. Det synes vi ikke, du skal snydes for.

Derfor har vi tygget os i gennem det store program og udvalgt vores tre favoritter:

1. Verdens bedste råvarer
Det helt store dyr i åbenbaringen er den spritnye høst-festival, Odsherred Grand Cru. Her mødes kokke, kulinariske ildsjæle og grøntsagsavlere om at trylle med Odsherreds verdensklasse-råvarer. Og du er inviteret med som gæst.

Med base i Nykøbing Sj., hvor der opstilles et stort telt og afholdes madmarked, kan du tage på markvandring, grøntsags-safari og opleve et væld af andre skæve kulinariske indslag. Alle med den fællesnævner, at der er garanti for, dine tænder løber i vand undervejs.

Du vil heller ikke gå glip af den prestigefyldte kåring af årets "Grand Cru gulerod og kartoffel", forestået af en jury bestående af de mest toneangivende stjernekokke og madguruer, der kan støves op herhjemme.

Du kan se det fulde program for Odsherred Grand Cru her

2. Efterårsferie i børnehøjde
Har du de små med på slæb, er der ikke nogen vej uden om et besøg hos vores gode venner fra Kastanjelys. Hele uge 42 inviterer de inden for til hyggelige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Du kan blandt andet farve stearinlys under kyndig vejledning af de dygtige folk fra Kastanielys. 

Er du vild med at skære græskar, så tag et smut med ud i marken og høst det flotteste græskar, du kan finde. Det giver lige den samlede oplevelse et ekstra pift frem for at hente græskarret i supermarkedet, som vi andre plejer at gøre det. 

Er du glad for maskiner og hestekræfter, så kan du også opleve hyggepløjning med vaskeægte veterantraktor.

Læs mere om efterårsferie hos Kastanielys her

3. Enestående naturoplevelse
Odsherred kan noget helt specielt med landskabet. Bare spørg UNESCO, der optog Geopark Odsherred i deres Global Geopark Network for et par år tilbage.

I efterårsferien har du mulighed for at komme helt tæt på et særligt sted i Odsherred: Klintbakker.

Silva Danica og Det Vilde Køkken står for arrangementet, så du får en grundig indførring i alt fra landskab, skovtykninger, udsigte og dufte.

Læs mere om turen her

SOMMERHUS-FERIE I UGE 42?

Der er få ting så salig-gørende som at trække stikket et par dage og tage et smut i sommerhus med familien. Bare det at komme væk hjemmefra gør, at du lige sænker skuldrene en smule og kan trække vejret frit. Det er ren balsam for en fortravlet sjæl.

Og Odsherred trækker mange stik hjem som sommerhusferie-destination, både i forhold til den skønne natur og de mange kvalitetsoplevelser, som vores nærområde byder på.

Lyder det besnærende, men står du ikke lige med et sommerhus på hånden? Lej et af vores feriehuse til en super skarp pris, du får svært ved at matche hos sommerhusudlejerne. 

Vi har stadigvæk et par enkelte ledige tilbage, både standard og luksus. Priserne starter ved 3.200 for 7 dage, og vi står for slutrengørring og sengelinned (du er også velkommen til at leje et feriehus i færre dage). 

KENDER DU EN SEJ TYPE?

Vi er så småt ved at skrue op for forberedelserne til årets julemarked (Sæt kryds i kalenderen, det løber af stablen den 2. og 3 december fra kl. 10 til 16 begge dage).

Det plejer at være Pernille selv, der står for julemarkedet, men i år har Denise også meldt sig på banen. To sæt hoveder og hænder er som bekendt bedre end et. Så vi har lige skruet en anelse op for ambitionsniveauet.

De første mange stadeholdere er allerede på plads (og I kan godt begynde at glæde jer. Men mere om det, når vi kommer tættere på). 

Men et julemarked er jo lidt som en god fest: "The more, the merrier". Så: Kender du en sej type, der laver gode råvarer, lækker mad, flot kunsthåndværk eller noget helt fjerde, som vi burde have med på vores julemarked? Send dem endelig vores vej med det vuns (fang Denise på denise.larsen@3f.dk eller
59918844). 

Giv et nap med (på den MEGET lette måde)
Vi opdaterer løbende vores julemarked-event på Facebook. Smut forbi, klik deltag og spred ordet blandt dine venner. Så bliver vi så glade.